SIJOITTUMINEN TYÖELÄMÄÄN

Valmistuneen liikennelentäjän työnsaannin mahdollisuuksissa on jonkin verran vaihtelua alan suhdanneherkkyydestä johtuen. Tästä syystä valmistuneen lentäjän on oltava kärsivällinen ja pyrittävä keräämään mahdollisimman paljon lentokokemusta, mikäli paikka lentoyhtiöihin ei aukea heti valmistumisen jälkeen. Onneksi alalla on paljon erilaisia työmahdollisuuksia, esittelemme tässä muutaman:

Halpalentoyhtiöt kasvavana trendinä

Halpalentoyhtiöt ovat tehneet lentomatkustamisesta hinnallisesti saavutettavan tuotteen yhä useammille. Elintason nouseminen lisää turismia ja matkustusintoa. Helsinki-Vantaan matkustajamäärät kertovat lisääntyvästä aasialaisten matkustushalukkuudesta. Monet heistä jatkavat matkaa Helsinki-Vantaalta eteenpäin.

Lentorahti lisääntyy verkkokaupan kasvun myötä

Postimyynti on kasvanut verkkokaupan yleistymisen myötä räjähdysmäisesti. Valtaosa paketeista kulkee lentorahtina. Rahdinkuljettajien (UPS, FedEx, DHL, TNT jne.) konelaivastot ovat suuremmat kuin yleensä luullaan. Urakehitys rahtilentäjällä saattaa olla nopeampi kuin matkustajia kuljettavissa lentoyhtiöissä. Samoin kynnys päästä lentämään suurempia lentokoneita voi olla matalampi.

Tilauslentoliikenne ja ambulanssilennot

Tilauslentoliikenne palvelee tyypillisesti liikematkustajia tai varakkaita yksityishenkilöitä, joiden on pystyttävä matkustamaan joustavasti oman aikataulunsa mukaan lähemmäs varsinaista määränpäätä. Yksityiskoneilla matkustaminen on kehittymässä lupaavalla tavalla myös Pohjoismaissa, Keski-Euroopassa se on hyvin suosittua. Ambulanssilennoilla haetaan sairastuneita ja loukkaantuneita ihmisiä ambulanssikäyttöön muunnellulla yksityislentokoneella.

Lennonopettajaksi

Liikennelentäjäksi valmistunut lentäjä voi kouluttautua lennonopettajaksi käymällä lennonopettajakurssin. Se oikeuttaa hänet toimimaan kouluttajana lentokoulutusorganisaatiossa, joka on erittäin hyväksi todettu tapa vahvistaa omaa osaamista, kerätä lentokokemusta ja saada hieman jalkaa oven väliin tälle alalle.

Kun lentäjistä on pulaa, se tarkoittaa myös, että urakierto perämiehestä kapteeniksi nopeutuu. Tietenkin viranomaisen määräämät vähimmäistunnit tiettyyn lupakirjaan tai kelpuutukseen ovat edelleen voimassa. Siksi on tärkeää saada lentotunteja ja päällikköaikaa kerättyä jo mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

BF-Lennolla uransa aloittaneita lentäjiä palvelee Finnairin ja Norran lisäksi mm. yhtiöissä Ryanair, Wizz Air, Flydubai, Nordica, Jet Time, TUI Airways, Arcus Air jne.