SIJOITTUMINEN TYÖELÄMÄÄN

Valmistuneen liikennelentäjän työnsaantimahdollisuudet ovat nyt paremmat kuin pitkiin aikoihin. Kuten kaikessa työnhaussa, oma aktiivisuus on kaiken A ja O, mutta nyt ammattilentäjistä on suorastaan pulaa.

Halpalentoyhtiöt ovat tehneet lentomatkustamisesta hinnallisesti saavutettavan tuotteen yhä useammille. Elintason nouseminen lisää turismia ja matkustusintoa. Helsinki-Vantaan matkustajamäärät kertovat lisääntyvästä aasialaisten matkustushalukkuudesta. Monet heistä jatkavat matkaa Helsinki-Vantaalta eteenpäin.

Postimyynti on kasvanut räjähdysmäisesti. Valtaosa paketeista kulkee lentorahtina. Rahdinkuljettajien (UPS, FedEx, DHL, TNT jne.) konelaivastot ovat suuremmat kuin yleensä luullaan. Urakehitys rahtilentäjällä saattaa olla nopeampi kuin matkustajia kuljettavissa lentoyhtiöissä. Samoin kynnys päästä lentämään suurempia lentokoneita voi olla matalampi.

Kun lentäjistä on pulaa, se tarkoittaa myös, että urakierto perämiehestä kapteeniksi nopeutuu. Tietenkin viranomaisen määräämät vähimmäistunnit tiettyyn lupakirjaan tai kelpuutukseen ovat edelleen voimassa. Siksi on tärkeää saada lentotunteja ja päällikköaikaa kerättyä jo koulutuksen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

BF-Lennolla uransa aloittaneita lentäjiä palvelee Finnairin ja Norran lisäksi mm. yhtiöissä Ryanair, Wizz Air, Flydubai, Nordica, Jet Time, TUI Airways, Arcus Air jne.