YKSITYISLENTÄJÄN LUPAKIRJA PPL(A)

Haaveiletko nousemisesta arjen yläpuolelle? Hanki yksityislentäjän PPL lupakirja. Jo puolen kilometrin korkeudessa maailma näyttää erilaiselta ja huolet unohtuvat. Jos lentäminen houkuttaa, nyt on tilaisuutesi: lentolupakirjan suorittaminen on hauskaa, haastavaa ja hyödyllistä.

Koulutus voidaan aloittaa sinä vuonna, jolloin täytät 16 vuotta. Koulutuksen voit aloittaa heti, mutta ennen ensimmäistä yksinlentoasi, sinun on käytävä ilmailulääkärin tarkastuksessa. Normaali terveys riittää, ei ole tarpeen olla huippu-urheilija päästäkseen lentämään. Silmälasit eivät ole este. Ilmailulääkärin todettua kuntosi riittäväksi saat lääketieteellisen kelpoisuustodistuksen.

Mitä yksityislentäjän lupakirja -kurssi pitää sisällään?

BF-Lento järjestää yksityislentäjän lentokoulutusta. Kurssin käytyäsi saat yksityislentäjän lupakirjan PPL(A). PPL on lyhenne sanoista Private Pilot License, ja tunnus A tarkoittaa, että lupa koskee nimenomaan lentokoneita. Yksityislentäjä ei saa vastaanottaa rahallista korvausta lentämisestä, mutta lupakirjan turvin voit kyllä kuljettaa pienkoneella esimerkiksi ystäviäsi.

Yksityislentäjän lupakirjan saaminen edellyttää vähintään 17 vuoden ikää, ilmailulääkärin kelpoisuuslausuntoa, suoritettua koulutusta, läpäistyä ilmailuviranomaisen teoriakoetta sekä läpäistyä lentokoetta.

Yksityislentäjän lupakirja oikeuttaa toimimaan päällikkönä muilla kuin ansiotarkoituksessa tehtävillä lennoilla. Lupakirjaan liitetyt kelpuutukset kertovat, mitä ilma-alusluokkia lentolupakirja koskee. Niistä yleisin on SEP(Land) -luokkakelpuutus,
(Single Engine Piston, Land) eli yksimoottoristen mäntämoottorikäyttöisten maalentokoneiden luokkakelpuutus. Muita kelpuutuksia voivat olla esimerkiksi SEP(Sea) eli vesilentokelpuutus, yölento-, monimoottori-, mittarilento- tai lennonopettajakelpuutus.

Kenelle yksityislentäjän lupakirja sopii?

Yksityislentäjän lentokoulutus ja teoriaopinnot voidaan aloittaa sinä vuonna, kun täytät 16 vuotta. Varsinaista lentolupakirjaa voit kuitenkin hakea vasta 17-vuotiaana. Voit aloittaa koulutuksen heti, mutta sinun on käytävä ilmailulääkärin tarkastuksessa ennen ensimmäistä yksinlentoasi. Normaali perusterveys riittää; lentolupakirja ei siis edellytä huippu-urheilijan fysiikkaa. Myöskään silmälasit eivät ole este. Jos ilmailulääkäri toteaa kuntosi riittäväksi, saat lääketieteellisen kelpoisuustodistuksen.

Lentäminen sopii lähes kaikille, ja viime vuosina myös yhä useammat naiset ovat kiinnostuneet lupakirjan suorittamisesta. Tervetuloa mukaan!

PPL lentolupakirja – Mitä koulutus sisältää?

BF-Lennon tarjoama yksityislentäjäkurssi sisältää etäopintoina ja luokkahuoneessa suoritettavat teoriaopinnot (yht. 100 h) sekä lentokoulutuksen 45 h sisältäen vähintään 10 lentotuntia yksin opettajan valvonnassa. Koko koulutus yksityislentäjän lentolupakirjaa varten kestää yleensä kolme – kuusi kuukautta, vuodenajasta riippuen.

Teoriaopinnot lentolupakirjaa varten etäopintoina:

Teoriaopiskelua varten on käytössä suomenkielinen etäopiskeluportaali, jonka kautta teoriaoppituntien materiaali on jatkuvasti saatavilla. Voit siis käydä teoriaa läpi täysin oman aikataulusi mukaan. Portaalissa käyttämääsi aikaa valvotaan ja se on verrattavissa luokassa istuttuihin oppitunteihin. Lisäksi saat harjoitustehtäviä, jotka opettaja myös tarkistaa. Etäopiskelua verkossa täydentää lähiopetus luokassa, jotta saat parhaat mahdolliset valmiudet teoriakokeiden suorittamiseen.

Lentokoulutus

Lentokoulutuksen voit aloittaa heti sinulle sopivana ajankohtana päivisin, iltaisin ja viikonloppuisin. Tutustut BF-Lennon Cessna-koneisiin opettajan kanssa ja pääset soveltamaan teoriatunneilla saatuja tietoja käytäntöön. Kurssi sisältää 45 lentotuntia, joista kymmenen tuntia on yksinlentoa opettajan valvonnassa. Tehtäviin kuuluvat luonnollisesti myös lennonvalmistelu opettajan kanssa ennen koneeseen siirtymistä ja harjoituksen läpikäynti laskeutumisen jälkeen.

Kun olet läpäissyt kirjalliset teoriakokeet ja suorittanut vähintään vaaditut minimilentotunnit (45h), koulu ilmoittaa sinut tarkastuslennolle Traficomin hyväksymän tarkastuslentäjän kanssa. Hyväksytyn tarkastuslennon jälkeen voitkin odotella postia Traficomilta, sillä yksityislentäjän lupakirja on nyt sinun!

Yksityislentäjän PPL(A) Lupakirjan hinta

Yksityislentäjän PPL(A) -Lupakirjan hinta koostuu teoriakurssista ja lento-osuudesta jonka hinta on yhteensä 16 850€ (sis. alv 24%) Voit maksaa sen kertasuorituksena tai useammassa erässä koulutuksen aikana. Lisäksi kurssin hintaan kuuluu kirjallinen opintomateriaali ja muut tarvikkeet sekä lentokone tarkastuslennolle. Ja tietenkin kahvitarjoilut kurssin aikana ja sen jälkeen! (Ns. kuppilatiima!) Kurssihinnan lisäksi maksettavaksi tulee n. 1 200€ Trafin teoriakokeista ja muista viranomaismaksuista, ilmailulääkärin tarkastuksesta sekä tarkastuslentäjän palkkiosta:

Lentolupakirja on ikuinen, mutta sen käyttö edellyttää voimassaolevaa lääketieteellistä kelpoisuustodistusta. Lisäksi sinun tulee lentää kahden vuoden välein kertauskoululento tai tarkastuslento, jotta vähintään SEP -luokkakelpuutus pysyy voimassa.

Seuraavaksi voitkin jatkaa kohti uusia haasteita innostavan harrastuksen parissa ja hankkia lisää kokemusta ja taitoja. Mikset suorittaisi vaikkapa yölento-, taitolento-, vesilento-, purjekoneiden hinauslento- tai ? Voit myös suunnata kohti uutta ammattia ansiolentäjänä tai lennonopettajana. Vai jatkaisitko kuitenkin opintojasi liikennelentäjäksi?

Tietoa BF-Lennosta

Olemme Suomen vanhin lentokoulu. Perheyrityksemme on toiminut jo vuodesta 1969. Tähän mennessä olemme kouluttaneet menestyksekkäästi jo yli 1000 lentäjää, ja oppilaamme palaavat usein meille uusimaan kelpuutuksiaan. Olemme rento ja perinteikäs lentokoulu, ja toivotamme tervetulleeksi kaikki ilmailusta kiinnostuneet!

Haluatko hankkia yksityislentäjän lupakirjan? Jätä yhteydenottopyyntö, niin otamme yhteyttä ja kerromme lisää koulutuksesta.

Yksityislentäjän lupakirja