LIIKENNELENTÄJÄKSI KOULUTUS – ATPL(A) ”Frozen” CPL(A) ME/IR

Liikennelentäjän sekä ammattilentäjän koulutuksen hinta

Liikennelentäjän koulutuksen hinta on 84 000€ (sis. alv 24 %). Hinta sisältää alkeiskoulutuksen, yölentokelpuutuksen, ATPL -etäteoriakoulutuksen, valvottujen päällikkötuntien keräämisen, sekä ansiolentäjän lupakirjakoulutuksen Puolassa monimoottori- ja mittarilentokelpuutuksella. Hinta ei sisällä lääkärintarkastus- ja viranomaismaksuja, teoriakoemaksuja, lentokokeiden maksuja, sekä ohjaamoyhteistyökurssia.

Liikennelentäjän koulutus

Haluan liikennelentäjäksi – kuinka edetä?

Liikennelentäjäksi pästäksesi sinun on käytävä liikennelentäjän koulutus (Airline Transport Pilot License, ATPL(A) ”Frozen”), se oikeuttaa toimimaan usean ohjaajan ilma-aluksen perämiehenä kaupallisessa ilmakuljetuksessa, esimerkiksi reittilentokoneessa. Koulutuksen käytyäsi sinulla on ns. jäädytetty liikennelentäjän ammattitutkinto, eli ansiolentäjän lupakirja CPL(A) monimoottori- ja mittarilentokelpuutuksella ME/IR, sekä liikennelentäjän teoriaosaaminen.

Keräämällä muutaman vuoden työkokemuksen usean ohjaajan miehistön lentotoiminnassa, voit hakea liikennelentäjän lupakirjaa ATPL(A), joka oikeuttaa sinut toimimaan ilma-aluksen päällikkönä usean ohjaajan miehistön kaupallisessa ilmakuljetuksessa.

Liikennelentäjäksi kouluttautuminen mahdollistaa toimimisen monipuolisesti erilaisissa ammattilentämisen muodoissa

Keskimäärin koulutus liikennelentäjäksi kestää noin 1,5 – 2 vuotta ja näin kouluttaudut nopeasti ammattiin (vrt. lääkärin, lakimiehen, ekonomin tai diplomi insinöörin ammattiopinnot)

Laajan koulutuksen lisäksi hakijalta edellytetään vähintään 18 vuoden ikää ansiolentäjän lupakirjaa varten, koulutuksen voi kuitenkin aloittaa samana vuonna kun täyttää 16 vuotta. Koulutus on suuri investointi, mutta opiskelu meillä on myös hauskaa, hyödyllistä ja palkitsevaa.

Unelmista totta: opiskele liikennelentäjäksi – From Zero to Hero!

Haaveiletko liikennelentäjän työstä, vaikka et ole ennen lentänyt konetta? Ei hätää, sillä koulutuksemme kattaa kaikki tarvittavat tiedot, taidot, teorian ja lentotunnit.

Liikennelentäjän koulutus suoritetaan sekä Suomessa että Puolassa, sillä toimimme yhteistyössä Puolalaisen Ventum Air Academyn kanssa. Koulutuksen eri osat rakentuvat toistensa lomaan saumattomaksi osaamiskokonaisuudeksi. Kilpailijoihimme verrattuna kurssimme tarjoaa n. 50 tuntia enemmän oikeaa lentämistä (joka on tärkeää työpaikkaa haettaessa) pelkän simulaattorilentämisen sijaan. Kurssimme myötä saat myös arvokasta lentokokemusta ulkomailla!

Peruskoulutus – matkalla liikennelentäjäksi

Liikennelentäjäksi kouluttautuminen alkaa yksityislentäjäkoulutusta vastaavalla PPL(A) jaksolla,  joka sisältää noin 100 h teoriaa sekä 45 lentotuntia. Voit lukea koulutuksesta lisää täältä.

Yölentokelpuutus

Peruskoulutuksen suoritettuasi sinun tulee suorittaa vielä yölentokelpuutus NF(A), Night Flying, joka sisältää kuusi lentotuntia. Yöllä lentäminen on päivälentoihin verrattuna haastavampaa, ja siinä tulee ottaa huomioon useita tekijöitä. Lentotunnit lennetään pimeän aikana, minkä lisäksi kelpuutus edellyttää lyhyttä teoriakoulutusta. Kun kelpuutus on suoritettu, sinulla on oikeus lentää pimeällä näkölentosääolosuhteissa.

Liikennelentäjän koulutus

PIC -tunnit Suomessa

Suoritat koulutuksen aikana myös lähes sadan tunnin edestä päällikkölentotunteja (PIC, Pilot in Command).  Nämä lennot toteutetaan Suomessa Cessna 152 -lentokoneella. Saat itse suunnitella lentosi ja valita ne lentokentät joilla vierailet. BF-Lennon koulutusorganisaatio valvoo oppilaan lennonvalmisteluja ja -suunnittelua myös tässä vaiheessa ja antaa oppilaalle opastusta ja tukea itsenäiseen työskentelyyn.

Samalla kun keräät kokemusta ilma-aluksen päällikkönä, aloitat ATPL- eli liikennelentäjän teoriakurssin, joka sisältää 650 tuntia etäopiskelua. Näistä oppitunneista 10%, eli 65 tuntia toteutetaan lähiopiskeluna paikan päällä, tai vaihtoehtoisesti live-webinaareina.

ATPL -teoriakurssi koostuu seuraavista virtuaalisessa opiskeluympäristössä opiskeltavista aihealueista:

Suoritettuasi ATPL teoriakurssin kokonaisuudessaan lentokoululle, sinun on vielä suoritettava viranomaiskokeet Traficomille. Näiden kokeiden suoritusaika riippuu pitkälti itsestäsi ja omasta ahkeruudestasi, mutta yleensä opiskelijoilla menee tähän vaiheeseen 2-4 kuukautta.

Ansiolentäjän lupakirja monimoottori- ja mittarilentokelpuutuksella,
sekä epätavallisista lentotiloista oikaisun koulutus Puolassa
CPL(A) ME/IR & Basic UPRT

Lopuksi teet yhden ulkomaanmatkan Puolaan, jossa suoritat monimoottori-, mittari- ja ansiolentäjän lentokoulutukset (ME, Multi-Engine; IR, Instrument Rating ja CPL, Commercial Pilot License) sekä vaadittavat lentokokeet. Koulutus aloitetaan tutustumalla uuteen kotikenttään sekä paikalliseen ilmatilaan ja puolalaiseen ilmailukulttuuriin lentäen modernilla tsekkiläisvalmisteisella, yksimoottorisella PS-28 Cruiser lentokoneella.  Monimoottori- ja IR-koulutus lennetään uudenaikaisella italialaisella Tecnam P2006T lentokoneella. Tämä on ilmailuteknisesti ns. vaativa (complex) kaksimoottorinen lentokone, jossa on sisään vedettävät laskutelineet ja säädettävät potkurit. Ansiolentäjäkoulutusta lennetään näillä molemmilla lentokoneilla. Ansiolentäjän koulutukseen sisältyy myös ns. Basic UPRT, eli epätavallisista lentotiloista oikaisun koulutus, joka on vaatimuksena haettaessa ansiolentäjän lupakirjaa modulaarisen koulutuksen jälkeen.

Tämä lentokoulutuksen vaihe kestää yleensä 6–8 viikkoa ja sisältää myös kaksi lyhyttä teoriajaksoa sekä simulaattorikoulutusta ja vaadittavat tarkastuslennot. Tämän koulutusvaiheen myötä saat myös arvokasta lentokokemusta ulkomailla!

Liikennelentäjäksi

Ohjaamoyhteistyökoulutus MCC

Tämä koulutusosuus ei kuulu kurssin hintaan, vaan jää suoritettavaksi liikennelentäjäkurssin jälkeen. Kyseessä on lyhyt, noin viikon kestävä kurssi joka sisältää teoriaa ja simulaattorikoulutusta. Tämän kurssin voi suorittaa joko Suomessa tai muualla Euroopassa, hinnat alkaen 1 500€.  Liikennelentäjän koulutus opettaa sinulle paljon uutta ilmailusta ja tämän tiedon perusteella valitset sitten koulutuksen jälkeen sen MCC kurssia tarjoavan yhtiön jonka simulaattorikalusto, sijainti ja muut edellytykset parhaiten vastaavat sinun senhetkisiä tavoitteita ja toiveita.

BF-Lento – Liikennelentäjän koulutus asenteella ja ammattitaidolla

Olemme Suomen vanhin lentokoulu. Perheyrityksemme on toiminut jo vuodesta 1969. Tähän mennessä olemme kouluttaneet menestyksekkäästi jo toista tuhatta lentäjää, ja oppilaamme palaavat säännöllisesti meille jatkamaan kelpuutuksien voimassaoloa. Liikennelentäjän koulutus on avannut heille oven unelmiensa työpaikkoihin. Olemme rento ja perinteikäs lentokoulu, ja toivotamme tervetulleeksi kaikki ilmailusta kiinnostuneet! Lue lisää lentäjien sijoittumisesta työelämään.

Liikennelentäjän koulutus

Liikennelentäjäksi – Liikennelentäjän koulutuksen tuntimäärät

PPL-A (yksityislentäjän lupakirja) Cessna 152 ja tarkastuslento 47h
ATPL (distance learning) teoria 585/65h
NF-A (yölentokelpuutus) Cessna 152 6h
PIC (päällikkötunnit valvottuna) Cessna 152 98,5h
Lennot Suomessa yhteensä 151,5h
PS-28 Cruiser (tutustumista Puolan ilmatilaan ja kentän toimintamenetelmiin) 2,5h
Monimoottoriteoria MEP(L) 6h
Monimoottorikelpuutus MEP (L) Tecnam P2006T 6h
MEP (L) lentokoe Tecnam P2006T 2h
   
BIR – Perusmittarilennot FNPT II simulaattorilla 5h
BIR – Perusmittarilennot lentokoneella PS-28 Cruiser 5h
IR – Mittarilentokoulutus FNPT II simulaattorilla 30h
IR – Mittarilentokoulutus Tecnam P2006T 15h
VFR lennot (näkölentosäännöt) Tecnam P2006T 3H
CPL – Lentokoulutus PS-28 Cruiser 10H
CPL – Lentokoulutus Tecnam P2006T 5H
Lennot Puolassa ennen lentokoetta yhteensä 48,5h
CPL/ME/IR lentokoe 3,5h
Lentoaika lentokoneella yhteensä
203,5H
Lentoaika Tecnam P2006T yhteensä 34,5h
Lentoaika C152 / PS-28 Cruiser yhteensä 169h
Lentoaika FNPT II simulaattorilla yhteensä 35H
Lentoaika lentokoneilla ja simulaattoreilla yhteensä 238,5H

Haluatko aloittaa liikennelentäjän koulutuksen? Jätä yhteydenottopyyntö, niin otamme yhteyttä ja kerromme lisää koulutuksesta.

Päivitetty 1/2024. Oikeudet muutoksiin pidätetään.