Lentokoneet yksityislentäjän lupakirjakoulutuksessa

Käytämme alkeiskoulutuksessa ja lentokokemuksen keräämisessä koulukoneina yhdysvaltalaisia täysmetallisia Cessna -lentokoneita jotka kestävät Pohjoismaisia sääolosuhteita paremmin kuin uudenaikaiset komposiittimateriaaleista valmistetut “muovikoneet”. Cessna 172 on maailman eniten valmistettu yleisilmailukone (yli 44.000 valmistettu) ja Cessna 152 on maailman eniten käytetty koulukone (yli 32.000 valmistettu). Myös Suomen Ilmailuopisto Porissa käyttää näitä molempia koulukoneina.

cessna 152

Käytössämme on kolme nelipaikkaista Cessna 172-konetta ja kuusi kaksipaikkaista Cessna 152-konetta. Kaikissa on täydelliset kaksoisohjaimet. Kaikissa on radio-, mittari- ja suunnistusvarustus yölentotoimintaan. Niillä voidaan myös kouluttaa perusmittarilentämistä.

Kalustoa päivitetään ja niiden varustuksen ajanmukaisuudesta huolehditaan. Huolehdimme koneiden kunnosta jatkuvasti. Huollot tehdään Suomessa Traficomin hyväksymissä ja valvomissa korjaamoissa. Kalustoa säilytetään ulkopaikoilla sekä lämpimissä lentokonehalleissamme.

Cessna -koneet käyttävät yhdysvaltalaisia Lycoming-mäntämoottoreita. Ne ovat alusta lähtien ilmailukäyttöön suunniteltuja. Niissä on kaksinkertainen sytytysjärjestelmä kahdella magneetolla ja kahdella sytytystulpalla per sylinteri. Moottoreissa on pääpaino luotettavuudella, jonka vuoksi moottorit ovat matalaviritteisiä ja suoravetoisia. Cessna 152:n moottorin iskutilavuus on 3,8 l ja teho vain 110 hv. Cesssna 172:n lukemat ovat 5,2 l ja 160 hv.

Koulukoneet on varustettu lämmitys- ja huurteenpoistolaitteilla, joten lentokoulutus voi tapahtua myös talvella. Itse asiassa kirpeänä pakkaspäivänä näkyvyys on erinomainen ja meno on tasaista koska maatermiikkejä ei talvella ole.

Liikennelentäjän koulutuksessa käytettävä kalusto

Puolassa suoritettavissa liikennelentäjän koulutuksen osissa käytetään Italialaista Tecnam P2006T monimoottorikonetta, Tsekkiläistä Czech Sport Aircraft PS-28 Cruiseria sekä lentosimulaattoreita.

lentokone
PS-28 Cruiser
Lentokone
Tecnam P2006T
lentosimulaattori
ALSIM 250 Lentosimulaattori