Lentäjän koulutus – Näin saimme koulutuksen hinnan järkevälle tasolle

Koulutimme ammattilentäjiä alusta loppuun asti Suomessa vielä 2000 -luvun alkupuolelle saakka

Vielä vuosituhannen alussa toteutimme lentäjän ammattiin pyrkiville lentäjän koulutuksen alusta loppuun asti Malmin lentoaseman toimipisteessämme. Käytössämme oli monimoottorikalustoa, jolla annettiin koulutusta monimoottori- ja mittarilentokelpuutusta varten sekä operoitiin taksilentoja. Muuttuneet ilmailumääräykset toivat toimintamme kustannukset kestämättömälle tasolle, jolloin päätimme luopua edellä mainituista toiminnoista ja keskittyä yksityislentäjien kouluttamiseen.

Lentäjän koulutuksen hinnat nousivat taivaisiin

Seurasimme sivusta, kun liikennelentäjän urasta haaveilevat henkilöt joutuivat maksamaan yksityisille lentokouluille jopa yli 120 000€ koulutuksesta, mikäli he eivät päässeet Suomen Ilmailuopistoon, joka valtio-omisteisena oppilaitoksena tarjoaa koulutuksen huokeampaan hintaan, mutta vain harvoille ja valituille tuhansien hakijoiden joukosta.

Kuinka saisimme lentäjän koulutuksen hintaa laskettua?

50 vuotta alalla on opettanut meidän toimimaan kustannustehokkaasti. Päätimme tehdä jotain sen eteen, että mahdollisimman monella ihmisellä olisi mahdollisuus toteuttaa haaveensa lentäjän urasta. Erästä kodin elektroniikan kauppaketjua lainataksemme “Se nyt vain on tyhmää maksaa liikaa”

Modulaarinen koulutuspaketti toi merkittäviä säästöjä

Kokosimme modulaarisen koulutuksen, josta n. 90% suoritetaan suomessa, pois lukien koulutuksen kalliit osat, eli monimoottori- ja mittarilentokelpuutus, sekä ansiolentäjän lupakirjakoulutus. Nämä lentäjän koulutuksen osat saimme merkittävästi edullisempaan hintaan puolalaiselta lentokoululta, jonka kanssa olemme tehneet yhteistyötä viimeiset 8 vuotta. 1,5 – 2 vuotta kestävän koulutuksen aikana vietetään aikaa Puolassa yhteensä n. 6-10 viikkoa, olosuhteista riippuen. Näin ollen koti-ikäväkään ei ehdi tulla ja oppilas saa arvokasta ulkomaan lentokokemusta. Lue lisää koulutuksesta liikennelentäjäksi -sivulta.

Lopputuloksena oli kilpailukykyisesti hinnoiteltu lentäjän koulutus, jonka voit käydä työnteon ohessa

Tällä tavoin saimme pudotettua lentäjän koulutuksen hintaa vastaamaan eurooppalaista keskitasoa. Sinun ei tarvitse lähteä yksin ”edulliseen” ulkomaalaiseen lentokouluun, jossa kustannukset voivat karata huomaamatta käsistäsi. Koulutuksen etenemistä seurataan jatkuvasti ja vastuullinen lentokoulu on BF-Lento Oy, joka on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut lentokoulu – vuodesta 1969. Kun olet läpäissyt koulutuksen, saat täsmälleen samat pätevyydet, kuin täysin kotimaassa suoritetusta lentäjän ammattitutkinnosta, vain murto-osalla sen hinnasta. Etäopiskeluna suoritettavat teoriat mahdollistavat koulutuksen käymisen myös työn ohella. Koulutuksen käyminen päivätyön ohella voi myös parantaa luotonsaannin mahdollisuuksia, mikäli tarvitset ulkopuolista rahoitusta opintoihin.

Haluatko kuulla lisää lentäjän koulutuksesta?